Om mig

Vigselförrättaren och smyckesdesignern Johanna Stjerndahl, Stjernhem Design. Foto: Tove Lundquist, porträttfotograf Skåne.

 

Jag heter Johanna Stjerndahl och arbetar med silversmide och kristaller. Det hela började med en dragning till dessa magiska stenar och kristaller. Jag kunde inte få nog av dem. Alla jag hittade ville jag ha på mig. Hur skulle detta gå till? Jag gick en kurs i silversmide och där hittade jag min lösning på hur jag kunde bära mina kristaller. Jag började att fatta in dem i silver på olika sätt. Stenarna talar till mig, jag frågar alltid om jag får sätta in en sten i ett smycke då alla stenar/kristaller är inte ämnade att hänga runt din hals.

Jag har alltid haft en dragning till det andliga och magin i vardagen. Därför har jag även utbildat mig till prästinna, prästinna i naturens tjänst. Naturen är viktig för mig, moder jord är viktig. Jag håller i olika ceremonier, som vigslar och namngivningar, men även andra ceremonier. Jag arbetar också en del med kristallhealing och healing. Men på senare år har silversmidet tagit över mer och mer, det är som ett kall. Som jag väljer att följa. Det är som meditation, att arbeta med dessa fantastiska kristaller och deras olika egenskaper.

Till vardags arbetar jag som Waldorflärare på Emiliaskolan i Höör. Jag syr även och tycker om återbruk, åter igen för att ta hand om moder jord. Att ta tillvara på det som finns.

Ljus och kärlek,

Johanna Stjerndahl

 

 

 

Ni finner mig även på Pinterest samt Google+. Följ mig gärna! 

 

 

Företaget är godkänt för F-skatt.

Foto: Tove Lundquist